De Nieuwe Wildernis: Oostvaardersplassen in beeld

poster-film-de-nieuwe-wildernis2In Nederland worden niet zoveel natuurfilms gemaakt. De film De Nieuwe Wildernis is de eerste sinds lange tijd. De film is erg populair. Het was het zelfs de best bezochte film in de Nederlandse bioscoop. Alleen al in het eerste weekend gingen maar liefst 65.000 bezoekers naar de film in de bioscoop. Dat is heel bijzonder voor een natuurfilm, en zeker voor een Nederlandse!

Over De Nieuwe Wildernis

Bij het maken van de film kwam heel wat kijken. De makers van De Nieuwe Wildernis volgden wel twee jaar lang de dieren in de Oostvaardersplassen. Dit waren bijvoorbeeld vossen, ganzen, herten en wilde paarden. De makers zagen heel bijzondere dingen, zoals een zeearendjong. Dat zie je niet elke dag! Sommige dieren wilden juist helemaal niet in beeld: sommige zeearenden bouwden net een ander nest, toen de filmmakers aan het filmen waren bij het oude nest.

De film ging in het Concertgebouw in Amsterdam in première. Het Metropole Orkest speelde daar live de filmmuziek, die gecomponeerd werd door Bob Zimmerman.

Bij de film hoort verder een lespakket, ‘Wildernis in de klas’, dat in drie dagen al door 1500 meesters en juffen werd aangevraagd.

Mede mogelijk gemaakt door

De film De Nieuwe Wildernis is mede mogelijk gemaakt door een aantal partners. De VARA is een van de partijen die de film mogelijk hebben gemaakt. De VARA zendt een tv-serie uit die gemaakt is naar aanleiding van de film.

Een andere sponsor is elektronicaketen Saturn, inmiddels Mediamarkt. Hier kun je terecht voor de apparatuur waarmee de film is gemaakt. Dan bedoelen we bijvoorbeeld film- en fotocamera’s en geluidsapparatuur. Zo kun je zelf je eigen natuurfilm maken, bijvoorbeeld in je achtertuin of op de Veluwe! Verder is ook Bever Outdoor aan het project gebonden. Zij faciliteren de outfits en benodigdheden voor de betrokkenen bij het project. Zo is de volledige crew voorzien van winterjassen die er voor zorgde dat zij tijdens de lange werkdagen goed konden blijven functioneren.

Bij partner AD kun je een Doe-boek over de film bestellen. In dit boek vind je onder andere informatie over de dieren die in de Oostvaardersplassen leven, uitleg over hoe je je eigen natuurfilm kunt maken en bloopers uit de film.

De Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen zijn heel bijzonder. In Nederland, en zelfs in Europa, vind je nergens zo’n natuurgebied met zoveel bijzondere dieren. Wandelen in de Oostvaardersplassen is, in welk seizoen dan ook, een mooie belevenis. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet door Staatsbosbeheer. Omdat het weer in Nederland niet altijd even lekker is, is het een goed idee om goede outdoorkleding te dragen tijdens je wandeling. Bever Outdoor, partner van De Nieuwe Wildernis, helpt je met outdoorkleding en –schoenen.

 

Tags: , , ,